نتیجه تماس – تحلیل رفتاری فرد
این مطلب را خوانده اید؟ در مورد دوستی که با ما تماس گرفته بود؟ نتایج آزمون ایشان تحلیل شد. حاصل کار را اینجا به اشتراک میگذارم.
پروفایل ایشان نشان میدهد که او فردی با پارامترهای S و I بالا و D و C پائین هستند. جالب است که در ایشان هیچ نشانه ای از وجود تنش یا سرخوردگی کاری یا فردی دیده نمیشود. اما تذکر داده شده که او (مانند تمام S ها) نباید تحت فشار کار کند. من حدس میزنم این دوست عزیز تحت فشار زمانبندی یک پروژه کمی تحت فشار قرار گرفته باشد. این مسئله با این تعطیلی پیش رو بهتر خواهد شد.
S ها برای کارهای فنی خیلی خوب هستند. وقتی با I ترکیب شود، آن وقت در متقاعد نمودن هم خوب خواهند شد.
سرعت کاری اینها ثابت است، چه تند باشد چه کند، یکنواخت است، پس میشود روی کار اینها برنامه ریزی کرد.
آنچه ایشان را احتمالاً در این کار ناراحت میکند، C پائین است که یعنی انعطاف پذیری کمی دارد. اگر آقای علی واحد و تمام نرم افزاری های عزیز ببخشند، باید بگویم این عدم انعطاف
پذیری نرم افزاری ها دمار از روزگار آدم در می آورد. اما از شوخی گذشته اگر این طور نباشند، نمیتوانند هیچ پروژه ای را تمام کنند. دائم تحت تاثیر کارفرما به این طرف و آن طرف کشیده میشوند.
احتمالاً به ایشان برای تطبیق با شرایط دائماً متغیر، زمان کافی داده نشده است و این آزار داده است. ایشان D پائین دارد و احتمالاً به همین دلیل است که به گفته خودش مشتریان دوست دارند با ایشان درد دلهایشان را بگویند. و این ترکیب I بالا و D پائین در خدمات مشتریان عالی است.
این دوست عزیز به من میگفت که میخواهد کارآفرین باشد و قرار نبوده کار برنامه نویسی را تا ابد ادامه دهد. باید بگویم S ها عاشق وضع پایدار هستند، بنابراین ایشان در کارآفرینی و مواجهه با تغییرات سریع و تنشهای روزمره نمیتواند از استعدادهایش خوب استفاده کند. اگر بخواهد شرکتی داشته باشد، خوب است شریکی داشته باشد که این بخش را به عهده بگیرد و ایشان مسئول فنی شرکت باشد.
مگر در مواقعی که جمع شاخصه های کسی خیلی برجسته نباشد، معمول نیست که در گزارشهای PPA از شغل مشخصی برای کسی نامبرده شود. اما در مورد ایشان، از امور منابع انسانی و خدمات مشتریان نامبرده شده است. این خیلی خوب است. یک نکته مهم را اینجا لازم است بگویم:
در جامعه ایرانیانی که ما آزمون کرده ایم، پارامتر I بالا خیلی کم است. این ناشی از فرهنگ ماست. اجازه نمیدهیم که بچه ها حرف بزنند و ارتباط برقرار کنند. این جمله “این کار به بچه ها مربوط نیست” زیاد به کار میرود. از سوی دیگر شبکه های مجازی، نیاز جوانان به ارتباط ولقعی را کم کرده است. اما این فرد I بسیار قابل توجهی دارد که باید روی آن سرمایه گذاری کند.
این برنامه نویس با انعطاف پذیری کم، میتواند با دیگران (مدیر پروژه یا مشتری) نعامل کند و قادر است افراد را به باورها و ایده های خودش قانع کند، آنهم به طوری غیر خصمانه. این خیلی خوب است.
امیدوارم توانسته باشم به این دوست عزیز هم که میدانم این نوشته ها را میخواند، کمکی کرده باشم.
سربلند باشید.
چقدر جالب. علاقمند شدم که پارامترهای خودم را بدانم، ولی خب طبیعتاً خدمات رایگان که نمیدهید؟ اجمالاً که سرچ کردم و راجع به مدل DISC خواندم، متوجه شدم که احتمالاً S و C بالا دارم و D و I پایین. با توجه به S بالا و D پایین احتمالاً به درد کارآفرین شدن که دوست داشتم نمیخورم! :(
میتوانید بیزحمت از شغلی که با فرض پارامترهای فوق برای من خیلی مناسب باشد مثال بزنید؟ یا منبعی را معرفی کنید که برای پارامترهای مختلف فهرستی از این شغلهای مناسب را گفته باشد؟ مثلاً برای این شخص مورد بررسی برای خدمات مشتریان گفتهاید عالی است. میدانم که ممکن است درخواست عاقلانهای نباشد، ولی خیلی کنجکاو شدهام! (رشتهی من هم مهندسی نرمافزار است)
و یک سؤال: آیا این پارامترها را میتوان در دورهی بزرگسالی به میزان قابل توجهی تغییر داد؟ تا به حال کسی دیدهاید که چنین کاری کرده باشد؟
و یک نکتهی دیگر این که با این که قبلاً هم راجع به پارامترهای DISC زیاد نوشته بودید، تا وقتی این مثال را نیاورده بودید، من کنجکاو نشده بودم که دربارهی آن بیشتر بخوانم. جالب است که مثال زدن اینقدر در انگیزه دادن مؤثر است.
و در آخر این که من کمتر از دیگران تعریف میکنم، ولی باید بگویم که وبلاگ شما عالیست. قبلاً کمتر وبلاگی با این حجم از مطالب واقعاً مفید در زمینهی مدیریت دیده بودم. خیلی خوشحالم که با این که سن پدر بنده را دارید، وبلاگ مینویسید و تجربیاتتان را با ما جوانها به اشتراک میگذارید. اگر همسنهای شما بیشتر به این کار میپرداختند، به خاطر تجربهای که دارند کیفیت وبلاگها خیلی بالاتر میرفت!
آقای محمد عزیز، مرسی که وبلاگ ما را میخوانی و مرسی که دلگرمی دادی، اما نفهمیدم از کجا حدس زدی که من سن پدر شما را دارم؟ :-)
چند نکته خیلی مهم هست که باید توجه داشته باشی:
۱- تشخیص پارامترهای رفتاری و تفسیر آنها کار پیچیده ای است و نیازمند آموزش. پس هرگز در مورد خودت یا کس دیگر سعی نکن تفسیری بکنی، این میتواند خطرناک باشد.
۲- هر کسی میتواند هر کاری را انجام دهد، اما اگر با شاخصه های رفتاری اش سازگارتر باشد، راحت تر و مفید تر خواهد بود.
۳- این تستها فقط بخشی از رفتار آدمهاست. با این تستها به تنهائی نمیشود راجع به آدمها قضاوت کاملی کرد. انسان موجود پیچیده ای است.
سربلند باشید
شما قبلاً فکر کنم توی قسمت نظرات وبلاگ رادمان یا یه جای دیگه – اگه اشتباه نکرده باشم – گفته بودید که حدود ۵۰ سال سن دارید! مگر این که یک نفر دیگر را با شما اشتباه گرفته باشم!
متشکرم از این که به کامنتها جواب میدهید. در مورد تغییر این پارامترها در دوران بزرگسالی چطور؟ آیا کلاً امکان دارد؟
آفرین به این دقت! بله این پارامترها در طی دوران تغییر میکنند. تابع شرایط هستند و تعامل شما و محیط کار.
موفق باشید