اهمیت تعریف الگوی شغل
یکی از کارهائی که سیستم توماس انجام میدهد، تعریف و تبیین الگوی شایستگی رفتاری شغل است. یعنی با مشورت سازمان، مدلی به دست میدهد که بیانگر انتظارات سازمان از متصدی شغل است. به عبارت دیگر این مدل بیانگر این است که اگر داوطلبی این شاخصه های رفتاری را داشت، در این سِمَت بر اساس
معیارهای این سازمان، موفق خواهد شد.
داشتن این مدل خیلی مهم است.
اگر این مدل وجود نداشته باشد، در واقع هیچ معیار و متری برای مقایسه وجود ندارد. ما خودمان هم نمیدانیم که چه میخواهیم. کدام انتظار ما درست است و کدام نابجا؟
در یکی از شرکتهائی که افتخار خدمت دهی را داشتیم، در جلسه دوم یا سوم یکی از High D ها سوالی کرد. سوال ایشان این بود که :
“ما الان سالهاست همکاری داریم، که از روز اول هم میدانستیم آنی که ما میخواهیم نیست. اما الان عادت شده و دیگر فراموش کرده ایم و میسازیم. این سیستم این را چطور حل میکند؟”
این سوال درست کابرد الگوی شایستگی رفتاری شغل را مشخص میکند.
وقتی این الگو در دست نباشد، انتظارات ما تابع شرایط است. پافشاری ما برای تحقق آن انتظارات هم تابع شاخصه های رفتاری ما و طرف مقابل خواهد بود. در مثال فوق، فرد مورد نظر آن قدر پافشاری کرده، که سازمان اندک اندک انتظارات خود را (ناخواسته و ندانسته) پائین آورده تا به فرد موجود رضایت داده است. اگر مدل مدونی وجود میداشت، سازمان هرگز به سطح خدماتی که دریافت میکند راضی نمیشد.
اینکه بدانیم چه میخواهیم، در رسیدن به آن، نقش مهمی دارد. و جالب است بدانید که تهیه این الگو، کمتر از یکساعت زمان میبرد. و در طول یک زمان یک هفته ای، مدل مرتباً اصلاح میشود تا نهایتاً انعکاس دهنده خواستهای سازمان باشد.
سربلند باشید.