دغدغه کار برای نسلهای بعدی
انجمن Future Work Forum بر اساس یک تحقیق میدانی از فارغ التحصیلان کشورهای اروپائی، گزارشی منتشر کرده که نشان دهنده دغدغه های نسل آینده اروپا در زمینه استخدام است.
وقتی این موضوع مطرح میشود،معمولاً فکر میکنیم که دغدغه های آنها با ما خیلی فرق دارد، اما اگر فقط چکیده این گزارش را هم بخوانیم میبینیم که این دغدغه ها چقدر شبیه هستند.
– تازه فارغ التحصیلان اروپائی بسیار بسیار نگران کسب تجربه کاری معنی دار و مفید هستند. آنها فکر میکنند که هرگز از چرخه عدم تجربه=عدم اشتغال و عدم اشتغال=عدم تجربه خارج نخواهند شد.
- سیستمهای مشاوره شغلی را مفید نمیدانند. فکر میکنند که این سیستمهای مشاوره ای یا وجود ندارند، یا در دسترس نیستند، یا به درد بخور نیستند.
- جوانان جویندگان کار در اروپا بر این باورند که سیستم آموزشی محصلان را برای کارهایی آماده میکنند که دیگر وجود ندارند. از نظر آنها، سیستمهای آموزشی باید خود را با نیازهای بازار کار وفق دهند تا کارجویان و فارغ اتحصیلان، در یافتن کار موفق تر باشند.
- بسیاری از کارجویان جوان اروپائی از یافتن کار به صورت استخدام ناامید شده اند و به دنبال ایجاد کار برای خودشان رفته اند. اما این هم با مشکلاتی از قبیل عدم آمادگی دولتهایشان مواجه است. آنها انتظار دارند دولتهایشان به خصوص در بخش پشتیبانی مالی از آنها حمایت کنند.
- این یافته ها نشان داده که کارجویان جوان چندان به فکر اینکه چه کاری را دوست دارند و چه کاری را بهتر میتوانند انجام دهند نخواهند بود. این یعنی آنها فقط به دنبال امرار معاش هستند، و نه مفید بودن. آیا جامعه میتواند از آنها بهره ببرد و کار خوبی برایشان داشته باشد؟ اگر نتواند چه میشود؟
متن فوق ترجمه بخش یافته های این گزارش بود، مشکلات آشنا نیست؟ جوانان ما هم با همین موارد مواجه نیستند؟ گویا آنها هم همین مشکلات را دارند و این ایده که آنجا این مشکلات نیست،چندان به واقعیت نزدیک نیست.
به دوستان جوان توصیه میکنم این گزارش را بخوانند، به خصوصبخشی را کارجویان دردهایشان را نوشته اند. به نظرم این کمک میکند که ایده واقع بینانه تری از مشکلات امروزمان بیابیم و از این ناامیدی که فکر کنیم فقط ما هستیم که گرفتار این مشکلات هستیم،تا حدی، رهایمان کند.
امیدوارم دوستان جوان باور کنند که آینده روشن است، و همه این روزهای نامطمئنی و سردرگمی را پشت سر گذاشته اند.
سربلند باشید
با تشکر از توصیه های شما.
سلام دوست ناشناس
اینها توصیه های من نبود، یافته های گزارش بود.
سربلند باشید
با سلام. ممنون مطلب مفیدی بود. به علت مشغله شاید نتوانم اصل گزارش را بخوانم. اما همین خلاصه ای که نوشتید هم خیلی مفید بود.
می خوام اینو بگم که واقعا خیلی از مسائل و چالش ها و دغدغه هایی که ما داریم global هستند. یعنی برای خیلی ها در جهان دغدغه است و هنوز بشر در پی تحقیق و یافتن راه حل برای آن است. اینطور نیست که صرفا مشکل ما باشد.
متاسفانه آنچه خیلی از تحلیل های ایرانی ها و کلا جهان سومی ها را به انحراف می برد همین تصور آرمانشهر غربی ها است. ما پیشرفت های آنها را دیده ایم و سپس با استفاده از قوه تخیل خود و به دلخواه خود آنچه را که دوست داریم در مورد آنها تصور می کنیم. اما واقعیت این است که خیلی از مسائل هنوز در دنیا حل نشده است و هنوز برای بشر چالش باقی مانده است. اینکه ما فکر کنیم چالش هایی مانند عدالت – حقوق شهروندی- اقتصاد آزاد- حقوق زنان- فرهنگ گفتگو- شغل های خوب -دستمزد های عادلانه و… در غرب حل شده است تصور صحیحی نیست. تصور یک جامعه بسیار پیشرفته و مقایسه خودمان یا سرافکندگی به بار خواهد اورد یا شیفتگی. (جای بحث فراوان دارد…..)
باز هم ممنون از شما دوست عزیز. سبک نوشتن شما تحلیلی و اصیل می باشد و تک تک نوشته هایتان ارزش خواندن دارد.
سلام
این نظر لطف شماست، خوشحالم که میخوانید و مورد پسند شماست. با شما هم نظرم که نباید آنجا را آرمان شهر دانست، بر این باورم که علت این تصور، عدم اطلاع رسانی و عدم صداقتی است که اعتماد به این اطلاعات را از بین میبرد.
امیدوارم همه با هم بتوانیم خود باوری را توسعه دهیم و آینده بهتری برای همه مان بسازیم.
سربلند باشید