تشریح پارامتر رفتاری S
بعد از ارائه توضیحاتی در مورد I، به نظرم رسید چند خطی هم در مورد پارامتر بسیار مهم S بنویسم.
این پارامتر در واقع بیانگر تعامل فرد با سرعت عمل و هماهنگی است. گاهی اینطور فرض میشود که …
مراد از سرعت عمل این است که طرف “فرز” است یا “فس فس” میکند. اصلاً اینطور نیست. آدمهای High S میتوانند خیلی سریع کار کنند (و البته همیشه خیلی عمیق و تحلیلگر هم هستند). این آدمهای High S سرعت کارکردنشان ثابت است. یعنی اگر فرز هستند، همیشه فرز هستند، و برعکس.
بنابراین کافی است ما بدانیم که این فرد سرعت مناسب کارش چقدر است؟ با چه سرعتی راحت است؟ و پس از آن باید بدانیم که وادار کردن این فرد به سریعتر بودن است که کار او را خراب میکند، سبب بروز خطا در کارش میشود و ممکن است ما را آزار داده باشد.
High S ها درست مثل یک Server هستند، دائماً در حال کار مغزی و تجزیه و تحلیل هستند و به ندرت نظری ابراز میکنند. اما اگر مدیری با زیرکی بتواند نظر آنها را از دهانشان خارج کند، (این روشها به تفصیل در گزارشهای توماس میآید) میتواند مطمئن باشد که این نظر کاملاً پخته است. نکته مهم اینجا این است که برای بیرون کشیدن نظر آنها، اصلاً نباید متوسل به تهدید، ترساندن، توسری زدن و … شد، آنها با اظهار نظرهای خام اصلاً میانه ای ندارند و این اقدامات اثر عکس داشته و چه بسا اصلاً آنها را از مشارکتهای بعدی منصرف کند.
میبینید؟ انسان واقعاً موجود جالب و زیبائی است. تمام کار ما این است که به سازمانها نشان دهیم در پس چهره هر فرد، چقدر پتانسیلهای زیاد و مهمی ممکن است پنهان مانده باشد.
سربلند باشید.
راستش برای من هم این سوال پیش آمده بود که آیا این I بالا لزوما معنی روابط عمومی بالا را می دهد یا نه و نمی توانستم قبول کنم که این دو معادل هم باشد. علی الخصوص که در روابط عمومی بحث همدلی و همفکری مهمتر از نمایش و شلوغ بازی است و همانطور که اشاره فرمودید می تواند این اتفاق بیافتد که یک نفر با نکته سنجی و کم گویی اما با دانش بالا یا با گوش کردن هم با آدمها ارتباط برقرار کند.
ممنون و پیشاپیش سال نو مبارک!
خوشحالم که ابهام شما هم برطرف شد.
سال خوبی برای شما و رادمانیان عزیز آرزو میکنم.
سربلند باشید