تهدید یا فرصت؟
داستان تغییرات قمیت ارز و اثرات آن در کسب و کار شرکتها، شرکتهای کوچک یه جور و شرکتهای بزرگ جور دیگر، داستانی است که همه کم و بیش از آن مطلعیم. میدانیم که یکی از نقشهای رهبران سازمانها تغییر تهدید ها به فرصتهاست. راستی از این تهدید چه استفاده ای میتوان کرد؟
ادامه این نوشته حاصل فکر من است، حتما شما هم ایده های بهتری دارید….
وقتی قیمت ارز بالا میرود، یعنی (متاسفانه) ارزش ریال پلئین میآید، یعنی در مقیاس جهانی حق الزحمه های ما به شدت نزول میکند، این خیلی خوب نیست. عواقب منفی هم زیاد میتواند داشته باشد، اما از این تغییر چه استفاده ای میتوان کرد؟
به نظرم بهترین استفاده در بعد صادرات است. باید بتوانیم به سرعت به سمت بازارهای حارجی حرکت کنیم، اکنون اگر ما پروژه ای با 20 میلیون انجام میدادیم، به فرض ثابت نگه داشتن هزینه های داخلی در یک ماه اخیر، قیمت پیشنهادی ما به طرفهای حارجی میتواند به یک سوم تقلیل یابد، اگر محصول خوبی داشته باشیم، میتوانیم قیمت را نصف کنیم، و بقیه را سود اضافه تلقی کنیم، یا مثلا در توسعه بازار و تحقیق بازار سرمایه گذاری کنیم.
میدانم که موانع زیاد است، خیلی هم زیاد است، از مشکلات دریافت پول،مذاکره، جلب اعتماد طرف مقابل و … اما دوستان عزیز اوضاع اقتصاد خارجی هم آن قدر بد است که از 10-20 درصد تخفیف هم به شدت استقبال میشود، چه رسد به 200-300 درصد کاهش هزینه!
توصیه من این است که دلیل این تغییر را هم عیان بگوئید که شک نکنند که کاهش قیمت معادل کاهش کیفیت است. در هر زمینه ای این کار را میتوان کرد، اما به نظرم دردسر صدور خدمات به مراتب کمتر از صدور کالاست. صدور خدمات خیلی راحت است، مسائلی مثل حمل و نقل و بیمه و … هم نیاز ندارد، یک بازار گردی میخواهد و یک عزم جدی تا مرحمی شود بر زخمهای نوسانات اخیر.
در این راه، شما به یک D احتیاج دارید که خیلی شما را از موانع نترساند و پیش برود، اما کنترلش را داشته باشید که ریسکها را هم ببیند.
من فکر میکنم ایرانیان میتوانند از این تهدید جدی، وضعیت نابسامان شرکتها را تحت تاثیر مثبت قرار دهند.
خوشحال میشوم نظراتتان را بفرمائید، شاید با همفکری بتوانیم حرکتهای مثمرتری داشته باشیم، به خصوص در صنعت نرم افزار، دوستانیکه خارج هستند، میتوانند نقش بزرگی ایفا کنند، کمی اعتماد، کمی همکاری، کمی کار تیمی، میتواند چشم انداز جدیدی را باز کند.
حتما راههای دیگری هم هست،اما من به طور کلی خوش بین هستم.
سربلند باشید
وب خوبیه ادامه بده
سلام :-)
این جالبترین نظری بود که ابراز شده بود. ممنون، چشم تلاش میکنم.
سربلند باشید
سلام
من هم موافقم در طی این مدت نوسانات نرخ ارز ما هم شدیدا به همین فکر افتادیم (فکر کنم گرونی دلار از الطاف خفیه اهی باشه) این مشکلات در عین سختی هایی که داره دو جنبه خوب داره:
۱- رقابت راحتتر تولید کنندگان داخلی در برابر محصولات خارجی مخصوصا چین در فروش داخلی
۲-همون مورد ۱ در صادرات
من اعتقاد دارم شرایط سخت خیلی خوبه چون شرکتهای باهوش میتونن از رقبای راکد خودشون جلو بیافتند
سلام
صدور خدمات را پیشنهاد فرمودید یاد سالهای بعد از جنگ (دهه ۷۰) افتادم که خیلی از جوانها رفتند ژاپن و آورده های آنان باعث رونق بخشی از بازار شد که البته چنانچه مثلا وزارت کار سازمان یافته این نیرو را اعزام میکرد و پس از بازگشت دانش آنها را جمع آوری و تدوین میکرد شاید خیلی بهتر بود.
با تشکر
مثبت اندیشی تو شرایطی که همه می نالند خیلی می تونه مفید باشه. توی دی ماه که اولین ضربه تغییر ارز وارد شد، ما از یه شرکت اروپایی خرید می کردیم و مناقصات رو با قیمت اونها می بستیم. با گرون شدن ارز، عملا ما قدرت رقابتی نداشتیم. ماجرا رو براشون توضیح دادیم و به طور استثنایی تونستیم قیمت خرید رو نصف کنیم. چیزی که برای شرکت های اروپایی نزدیک به محاله. اما با بالاتر رفتن قیمت ارز ما بازهم همون ماجرا رو داشتیم. اما سعی کردیم اون دستگاه رو بسازیم و حالا ساختیم! یک دستگاه های تک که تعداد تولید کننده هاش تو کل دنیا انگشت شماره!
تو تمام این روزها، این جمله دائمی ما بود: تبدیل تهدید به فرصت! و برام هیجان انگیز بود که شماهم این عبارات رو بکار بردید!
اما با وجود همه این فرصت ها، تضعیف روحیه ای که نا امنی و بی ثباتی اقتصادی کشور برای مردم داره، واقعا به سختی قابل جبرانه.
تجربه خوبی بود. قدرت چانه زنی برای بازار بزرگی مثل ایران را نباید از یاد برد و نیز توان خودمون در تولید، وقتی انگیزه کافی وجود داشته باشد.
سربلند باشید
راهکاری انگیزه بخش..
به این سادگی ها هم نیست !
پیشنهاد خوبی است ولی فکرشو کردید وقتی صادر میکنید پول رو کجا باید دریافت کنید؟
اگر حساب ارزی ایرانی دارید که انگار هیچی ندارید. چون دلاری که به حسابتون میاد رو بهتون نمیدن ! به قیمت دلار ۱۲۶۰ تومان بهتون ریال تحویل میدن.
اگر تو بانک خارج از کشور حساب دارید و قراره همونجا هم خرج کنید (یعنی انگار همونجا زندگی می کنید) اونوقت تو ایران تولید کنید و خارج از ایران بفروشید.
یا حق
سلام آقا سعید
“ه این سادگی ها هم نیست !
پیشنهاد خوبی است ولی فکرشو کردید وقتی صادر میکنید پول رو کجا باید دریافت کنید؟………”
برای هر کاری راه حلی هست نباید زود جا زد مثلا یکی از راه حلها اینه که شما کالا یا خدماتی رو به نفر A مفروشی و بجای اینکه ۱۰۰۰ دلار رو بیاری تو ایران با مشکلات و قیمت پایین به نفر B میدی که مثلا من باید بهش ۱۰۰۰ دلار بدم تا کالا یا خدماتی رو وارد کنم واینطوری مبلغ ربالی رو از من میگیری
پیدا کردن وارد کننده هم که اصلا سخت نیست برای اطمینان میتونی پول نقد یا چک با ضمانت نامه بانکی بگیری بعد دلارت رو جابجا کنی
باز کردن حساب ارزی توی کشورهای دیگه برای ایرانیها آسون و شدنیه برای اینکه تبلیغ نشه نمیگم ولی یه کم سرچ کنی پیدا میکنی
تبدیل تهدید به فرصت در زمانی امکان پذیر است که کلیه منابع تولید کالا یا خدمات شما بصورت داخلی تامین گردد اگر تنها یک حلقه از تولید شما از منابع خارجی تامین شود خود آن حلقه تبدیل به یک تهدید است اما بایستی ضریب تاثیر پذیری آن تهدید بررسی شود از طرفی در تبدیل تهدید به فرصت کسب و کارهای قابل راه اندازی است که تاکنون قدمی در آن مسیر کسی نگذاشنته است در این گونه تبدیلها بایستی سه برنامه راهبردی در هر شرکت یا موسسه ای تدوین شودکه عبارتند از:
۱-مدیریت هزینه با رویکرد هزینه یابی فرا متغییر
۲-مدیریت تکنولوژی با رویکرد محصول،فرآیند،دانش فنی یا دانش مدیریتی
۳-مدیریت بازار با رویکرد بازاریابی نوین