نقش مدیران
یکی از مدیران با سواد حوزه منابع انسانی، چند روز پیش از سر لطف برایم نتایج تحقیقی را ارسال کردند که اصلاً نمیشد خواندنش را متوقف کرد. خیلی جالب بود. (اینجا) ممکن است برای دریافت گزارش نیاز به عضو شدن در سایت داشته باشید. برای عضویت در سایت به این لینک مراجعه فرمائید و سپس گزارش را از لینک قبلی دریافت نمائید.
یک نکته جالب این بود که این ایمیل ساعت 9 شب ارسال شده بود. آن ساعت مطالعه ایمیلها، انتخاب آن و فرستادن برای یک گروه مرتبط هم در جای خود جالب بود.
در این گزارش که بسیار در موردش میتوان نوشت، پرسشهایی آمده بود که درد دل من بود. آنچه سالها به آن فکر کرده ام، در موردش نوشته و در دوره ها در موردش بحث و صحبت کرده ام تا نقش این موضوعات را در اذهان زنده کنم. اما این تحقیق با چند پرسش ساده این سوال را به خوبی برانگیخته است.
صادقانه خیلی تلاش کرده بودم که این سوالها را در ذهنها برانگیزم. سعی کرده بودم که مدیران میانی را به نقش خودشان توجه دهم و اینکه آنها متاسفانه استفاده از این مهارتها را یاد نگرفته اند، اما بروز آنها از ایشان مورد انتظار است. این است که آنها احساس بی انصافی، یا از سوی دیگر احساس فشار زیاد در کار میکنند.
برخی سوالها را اینجا میآورم تا با هم ببینیم ما چه میکنیم و چکونه نگاه میکنیم و شاید بتوانیم دریابیم که گیر کارها کجاست؟
اگر لطف کنید و جواب پرسشها را بدهید، نتیجه را هم منتشر میکنم تا با هم نگاهشان کنیم:
سری اول:
به عنوان یک مدیر عملیاتی /میانی، به کار گیری کدامیک از مهارتهای زیر را برای ایفای نقشتان، مشکل ارزیابی میکنید؟
- مدیریت تقابل
- مدیریت گفتگوهای سخت
- تفویض (کار و مسئولیت)
- مدیریت عملکرد
- مدیریت افراد
- توسعه کارکنان
- مهارت نوآوری و خلاقیت
- بودجه بندی و امور مالی
- مدیریت تغییر
- مهارتهای رهبری
- مدیریت کسب و کار
- سایر
- هیچکدام
اما صبر کنید. قبل از پاسخ، ببینید برای کدامیک از اینها آموزش دیده اید؟ معنی کدام را به درستی میدانید؟ کدام را مهارت و کدام را دانش و کدام را ذاتی میپندارید؟
سوالهای دوم:
اگر به راهنمائی یا حمایت احتیاج داشته باشید، به کدامیک از افراد زیر مراجعه میکنید؟
- بالاترین مقام اجرائی شرکت
- مدیر مستقیم خودتان
- یک مدیر ارشد دیگر
- یک مربی در سازمان خودتان
- همکار هم رده خودتان
- یک متخصص منابع انسانی
- سایرین
- هیچکس در سازمان خودتان
خوب فکر کنید و ببینید به چه کسی مراجعه میکنید و به دلیل کاری هم که میکنید فکر کنید.
اجازه بدهید فعلاً هیچ نگویم و ادامه بحث را به کامنتها و پاسخهای شما موکول کنیم. فکر کنید و پاسخ دهید. این پاسخها خیلی از مشکلات سازمان را رو خواهد کرد. پاسخهایی که در چندین سازمان اروپایی هم به این پرسشها داده شده را هم خدمتتان ارائه خواهم کرد، تا ببینیم که آنها هم مشکلات جدی دارند، اما آنها در چرخه یادگیری به فازی رسیده اند که مشکل را میدانند، آیا ما مشکل را باور داریم؟ برای حلش چه میکنیم؟
مدیران میانی کسانی هستند که از آنها ایفای نقش رهبری مورد انتظار است، اما در عین حال باید نتایج ملموسی هم ارائه کنند، انجام “کار” از آنها مورد انتظار است. در این تحقیق، از هر 4 مدیر میانی، 3 نفر اظهار داشته اند که مدیریت و پیشبرد کارها با مدیریت و انگیزش افراد در تناقض است. این نتایج بررسی در اروپاست. شبیه ما نیست؟
به نظرم شاید گیر ما اینجاست. شاید علت شکوفائی ایرانیانی که میروند همیجاست، میروند و اینها را یاد میگیرند، بدون آنکه اجازه داشته باشند در مورد ضرورت این یادگیری، قضاوت کنند.
سربلند باشید
سلام.
۱- من مدیر نیستم ، ایا پاسخ های فرضی م به دردی میخوره؟
۲- میشه در چنین پست هایی، پاسخ خودتون به سوالی که مطرح کردین رو هم بذارین؟
۳- یه فیدبک که شاید هم به درد نخوره و یا درست نباشه: پست های مشابه که در ان ترغیب شدم که پاسخی بدم داشتین (پستایی از جنس یه سوال). و شرکت در نظرات برای من خوشایند بوده و حتی فایده هم داشته (نمونه ش همون پست تحقیقات بازار بود که به من در گرفتن تصمیماتی برای ارتقای خودم کمک کرد و به نوعی نقش هول اولیه رو برام داشته). در عین حال معمولا بعد از خوندن نظرات این چنین پست هاتون، هنوز احساس تشنگی م رفع نشده. شاید دلیلش انتظار بالای من ه، و شاید هم دلیلش اینه که وقتی یه چنین پستی میبینم دوست دارم کمی بعدترش انالیز شما از کل نظرات رو هم ببینم (یعنی علاوه بر پاسختون به تک تک نظرات، انگار ناخوداگاه منتظر دیدن دیدگاهتون در مورد برایند نظرات هم هستم). مثلا منظورم اینه که وقتی مینویسین: «این پاسخها خیلی از مشکلات سازمان را رو خواهد کرد. پاسخهایی که در چندین سازمان اروپایی هم به این پرسشها داده شده را هم خدمتتان ارائه خواهم کرد، تا ببینیم که آنها هم مشکلات جدی دارند، اما آنها در چرخه یادگیری به فازی رسیده اند که مشکل را میدانند، آیا ما مشکل را باور داریم؟ برای حلش چه میکنیم؟» من شخصا خیلی علاقه مندم که زودتر این تحلیل رو ببینم. ایا امکانش هست که یه ترفندی بیندیشین که من و ادمای مثل من از چنین پستایی تشنه برنگردن؟
ممنون و خوش باشین.
ل
@لاله
سلام
۱- پاسخهای همه مفید خواهد بود، آنها که مدیر نیستند، میتوانند خود را در جایگاه مدیر تصور کنند و ببینند آنها هم مثل اکثر مدیران فکر میکنند؟ یا اگر مدیر بودند و اینطوری فکر میکردند، چه میشد؟
۲- متاسفانه وبلاگها طوری طراحی نشده اند که بتوان مطالب پی در پی و مرتبط را مدیریت کرد. اگر اینطور بنویسم، ممکن است افرادی که تازه وارد هستند، گم شوند. اما همیشه سعی میکنم در لابلای نظرات، این نکته که شما گفتید را رعایت کنم.
۳- در مورد حس تشنگی، من تلاشم این است که انگیزه ایجاد کنم که دوستان خودشان منابع دیگر بیابند و مطالعه کنند، نه اینکه خدای نکرده منبعشان به من حقیر محدود شود.
پاسخ ها را در لینکی که برای دریافت مقاله گذاشته ام، میتوانید ببینید، به علاوه مطالب مفید دیگر که در مقاله اشاره شده.
من تمام تلاشم این است که دوستان را تشنه کنم، تا بیشتر بگردند و بیشتر بخوانند و من را هم به فیض برسانند. شما میفرمائید که تشنه برنگردند؟ به نظرم انگیزه هایمان با هم فرق دارد.
سربلند باشید
۱- لینک دریافت گزارش ظاهرا کار نمی کنه
۲- سوال کمی کلیه ولی سعی می کنم بهترین پاسخ رو بدم البته سوال رو با نگرش سطح سازمانی خودم بعنوان مدیر ارشد یا معاونت مطرح می کنم
سخت ترین در لیست شما برای من مدیریت تفویضه چون با اینکه به تفویض اختیارات و مسوولیت ها بسیار معتقدم گاهی مدیریت اون رو حتی از اجرای اون کار توسط خودم سخت تر می بینم
در مورد سوال دوم هم باید بگم که این مساله بسیار بستگی به موردی که باهاش مشکل دارم میشه و جواب یکسانی برای همه موارد ندارم البته بصورت کلی مطالعه و تحقیق در مورد اون مورد رو ترجیح می دم
موفق باشید :)
@امین ثامنی
سلام
برای دریافت گزارش باید در سایت مزبور عضو شوید، بعدا این لینک شما را به گزارش میرساند. در متن هم نوشته ام.
شما احتمالاً آدم کمال طلبی هستید که کیفیت کار دیگران را خیلی قبول ندارید. پیشنهاد میکنم روی تفویض کار کنید، وگرنه سقف توان و خروجی شما به شدت محدود خواهد شد.
جواب دوم هم نشان از اتکای شما به شواهد و دلایل و تحقیق دارد که نشان از کمال طلبی و عدم اعتماد شما به افراد (در مقابل دلایلی که از تحقیق بدست میآید)، دارد.
اگر جسارت تلقی نفرمائید، توصیه میکنم روی پائین آوردن سطح حساسیت خودتان به کامل بودن و کاملاً دقیق بودن کارها کار کنید. امیدوارم ببخشید اگر جسارت شد.
ممنون که مشارکت کردید
سربلند باشید
لینک “اینجا” کار نمی کند.
@hedayat
همانطور که نوشته ام، برای دریافت فایل گزارش باید در سایت عضو شوید
سربلند باشید
@پوینده دهکده جهانی
حق با شماست
این کمال گرایی و حساسیت نسبت به اینکه همه کارها در بهترین زمان و به بهترین شکل و با بهترین نتیجه انجام بشه همیشه برای خودم هم آزاردهنده است و باعث فشار بیشتر می شه