کانال یا گروه در تلگرام
این روزها در شبکه های اجتماعی پیامهایی ارسال میشود و افراد به عضویت در کانالهای تلگرام دعوت میشوند. همین مطلب تا چند وقت پیش در مورد گروههای تلگرامی مطرح بود. کانالها به راختی ساخته میشوند و محدودیت تعداد عضو هم ندارند. در تبلیغ نرم افزار تلگرام هم تعداد اعضای یک کانال برجسته تر از همه چیز نشان داده شده است. در واقع استنباط من این است که این تغییر و امکان جدید، احتمالاً در پاسخ به عدم رضایت کاربران از محدودیت تعداد اعضای گروهها در این نرم افزار بوده است.
اما راستی این امکان بهتر از گروه است؟در گروه، اعضا میتوانند مطالب خود را مطرح کنند، در مقابل مطالب دیگران نظر بدهند و نظر دریافت کنند. در مقابل این امکان، در گروه، تقریباً در تمام گروهها، این مشکل هست که اعضایی می آیند و مطالب نامرتبط میگذارند.
راستش در میان تمام گروههای محدودی که بنده در آنها عضو هستم، تنها گروه شرکت همکارمان رایان راهبرد چابک است که به سختی با پستهای نامربوط مقابله و برخورد میشود. الحق خودشان هم مطالب خوبی میگذارند و کیفیت کار را حفظ کرده اند. من از عضویت در این گروه لذت میبرم و دائم می آموزم.
اما در گروههای دیگر، به نظرم (یک برداشت شخصی است) تنها 10 تا 15 درصد از مطالب مرتبط هستند.
در کانالها تعامل، یک سویه است. فقط مدیران کانال میتوانند در کانال مطلب بگذارند، البته در کانالهایی مثل کانال خوب مدیران ایران، مدیران کانال دائماً از اعضا میخواهند که مطالب مناسب را برایشان ارسال کنند تا به نام خودشان، منتشر شود. این کار از کاستی تعامل یک سویه حتماً میکاهد، اما طعم تعامل دوسویه و آزادی ارائه مطلب را جایگزین، به نظر من، نمیشود.
حالا من به این نکته رسیده ام که کدام گزینه برای مخاطب جذاب تر است؟ چه کانالی ممکن است باشد که مطالبش برای مخاطب، وقتی امکان اعلام نظرش بسیار محدودتر است، جذابیت کافی داشته باشد؟
به خیلی چیزها فکر کردم، به آموزش، به یک کانال اطلاع رسانی، به ارتباط استاد و دانشجو، اما گزینه ای به نظرم نرسید که این قدر جذابیت داشته باشد. البته شاید برای من نداشته باشد، برای دیگران لابد داشته که تلگرام به فکر راه انداختن چنین امکانی افتاده است.
شما فکر میکنید گروههای با تعداد محدود اعضا و مطالب تقریباً غیر قابل کنترل، جداب تر و اثرگذار ترند، یا کانالهای یک سویه و با تعداد مخاطب بیشتر؟ هر کدام برای چه کاری بهتر هستند؟
به نظرم همه ما باید بتوانیم از این امکانات مجازی به نحو بایسته و در جای خود استفاده کنیم. گرچه همیشه در این راه، افراط و تفریط آزار دهنده بوده است…
مشتاق دریافت نظرات شما هستم.
سربلند باشید
سلام استاد کمالیان
وقت بخیر،
به نظر بنده، کانال در تلگرام در اصل همان کار فیدخوان سایت ها و گروه های ایمیلی که از مُد افتاده اند را می کند، که فلسفه ای درست و محکم داشت. یک شخص به جای شما وقت می گذارد و مطالب خوب را پیدا می کند و می فرستد و در ازای آن، هر چند پست، تبلیغات می گیرد تا هزینه وقت خود را از تبلیغ دهنده بگیرد…
گروه ها نیز فلسفه و ماهیت کلی دیگری دارند.
به شخصه، کانال فقط کانال هایی که “کمیت کم و کیفیت کامل” دارند و در گروه ها، گروه هایی که پایبند هدف و خط مشی های خود هستند را می پسندم.
* فراوانی مطالب زرد هم در این شبکه ها دردسری است تمام نشدنی!
سلام
به نظرم کانال با فیدخوان فرق دارد. شما در فیدخوان منابعی را انتخاب میکردید و همه را کنار هم مشاهده میکردید، حجم کم بود و قابل درک. در کانال حجم زیاد است (که فرمودید) چند ده مطلب در ساعت گاهی بدستتان میرسد که کنکاش در آن دشوار است. همه هم مقید به استفاده از روشهای طبقه بندی این اطلاعات نیستند.
در گروهها هم به علت تفاوت آدمها، موضوعات خیلی متنوع است و کمتر ممکن است شما از ارتباط دوسویه بهره ای ببرید. ارتباط از نوع غیر هم زمان است، معلوم نیست وقتی شما هستید، مخاطب هم باشد.
داستانی است خلاصه….
سربلند باشید
شاید بگید صورت مسئله رو پاک کردی اما واقعیتش اینه که من از ۳ ماه پیش اسمارت فونم رو فروختم و بجاش یه گوشی قدیمی برداشتم که اینجوری وقتم رو بجای محیط مجازی، با خودم و افکارم و کتابهام بگذرونم.
سلام
اینهم راهی است، اما اگر فرزندی داشته باشید، اگر به نوعی با جامعه در ارتباط باشید، هر نوع، باید با این امکانات آشنا شوید. روش شما ممکن است برایتان آرامش موقتی داشته باشد، اما در دراز مدت هم جوابگوی نیازهای شما خواهد بود؟
سربلند باشید
عرض سلام و ارادت خدمت استاد کمالیان عزیز
از لطفی که نسبت به رایان راهبرد چابک داشته اید، متشکرم؛ اتفاقاً اینجانب هم همیشه از پستهای خوبتان در همین وبلاگ باخبر شده و آنها را به دقت مطالعه می کنم.
کانال یا گروه تلگرام نیز هرکدام مزایای خود را دارند.
گروه تلگرام در مواقعی مناسب است که همه اعضا به خوبی همدیگر را می شناسند و به قوانین نانوشته که معمولاً فضایی غیردقیق و تقریباً مورد قبول است پایبندند. مواردی نظیر دانشجویان یک کلاس که می خواهند با هم تعامل داشته باشند، گروههای دوستی، خانوادگی و از این قبیل
اما زمانی این گروهها ناکارآ می شوند که تعداد اعضا زیاد شده و نیاز به مرامنامه یا اصول رفتاری است تا بتوان همچنان در جهت هدف حرکت کرد. در گروههایی که تشکیل دادیم، یکی از مشکلات پرتعدادمان، عدم پایبندی اعضا به مرامنامه ها بود. کسانی که پایبند بودند، انتظار داشتند که دیگران هم اصول را رعایت کنند و اگر کسانی که رعایت نمی کردند تذکر خصوصی دریافت می کردند، بسیار ناراحت شده و حتی در برخی مواقع رفتار غیر حرفه ای از خود بروز می دادند. خصوصاً اگر به دلیل عدم رعایت مکرر از گروه خارج می شدند. در این زمینه های کارکردی، فکر می کنم کانال تلگرام کاربری بیشتر داشته و می تواند موجب صرفه جویی وقت هم از سوی کاربران و هم مدیران شود
دوست و همکار پرتلاش و خوش ذوق، جناب احمدی پور عزیز
سلام و متشکرم که همیشه به بنده لطف دارید.
یکی از بهترین تجربه های بنده عضویت در گروه رایان راهبرد چابک بوده است. از چند جنبه لذت بردم:
نخست اینکه اطلاعات خوب و به درد بخور و غیر کپی شده منتشر میشد.
دیگر اینکه برخوردها با همه یکسان بود، هر کس تخلف میکرد، یکسان با بو برخورد میشد، هر کس که بود.
و دلایل متعدد دیگر که بیشتر ذائقه شخصی من بوده است.
مهمترین مشکل من با کانال، در عین باور به نکات مثبتی که فرمودید، این است که تعامل یک سویه است. آدمها حداقل فضائی برای ابراز وجود لازم دارند، گرچه بنده در گروهها در حد یک تا پنج مطلب در ماه ممکن است ارائه کنم و به اشتراک بگذارم، اما امکان مشارکت به نوعی آرامش میدهد. تا اینکه حس کنم فقط باید گوش کنم. این به نظرم مخاطب را بی حوصله میکند.
فرمایش شما خیلی درست است که هر کدام مزایایی دارند، مثل هر دو گزینه دیگر در همه جا.
باز هم ممنون از تعاملتان و به امید موفقیتهای باز هم بیشتر برای گروه خوب شما
سربلند باشید