انواع جملات در تعامل موثر
چقدر زیبا گفته آقای برنارد شاو که
بزرگترین مشکل تعامل، توهمِ تعامل است
خیلی اوقات فکر میکنیم …
مسئله، طرح، راهکار
یکی از مهارتهای جذاب برای کارکنان، در هر سطح و موقعیت و نقشی، مهارت حل …
گفت و گو و توهمِ گفتگو
انتظار داریم که در مواجهه با یک سوءتفاهم، گفتگو سبب رفع آن شود، اما گاه چنین نمیشود. علت چیست که وقتی گفتگو میکنیم، در بسیاری مواقع به جای رفع سوءتفاهم، سبب تشدید آن میشویم؟ من و شما، هر یک چه نقشی داریم و چه میتوانیم بکنیم؟ در کجا ممکن است بتوانیم با مداخله، از دامِ توهم در تعامل، رها شویم؟ این نوشته به توهم در تعامل و عوامل موثر در بروز این توهم میپردازد.
تصمیمهایِ عجیب در مسیر رشد سازمان
در مسیر رشد یک سازمان پویا، گهگاه با گلایههایی از لایههای کارشناسی و حتی مدیریتی …
چند کاره بودن یا Multi-Tasking
10 دیدگاه
/
انجام چند کار به صورت همزمان، واقعا میسر نیست. کاری که واقعا انجام میدهیم، پرش از کاری به کار دیگر است. این کار سرعت و دقت و تمرکز را خدشه دار کرده و مغز را بیش از حد نیاز، خسته میکند. اما میتوانیم در ایستگاههای مشخص، کاری را متوقف کرده و کار دیگری را پی بگیریم. این کار شدنی است، به شرط آنکه کارها را خوب بشناسیم و ایستگاههای تغییر تمرکز را بتوانیم تشخیص بدهیم.
منطق یا هیجان
عقل/منطق، زورش به احساس/هیجان نمیرسد
اروین یالوم - معمای اسپینوزا
به روایت تصویر
چه منطقی، کدام برنامه و …
دیجیتال و سرنوشت منابع انسانی
روز چهارشنبه، بیستم تیرماه 1403 به همت دیجینکست رویدادی "سرنوشت منابع انسانی در سایه عصر …
مواجهه با اشتباه
وقتی در راهی مرتکب اشتباه میشویم، دو برخورد با آن اشتباه متصور است:
- احساس گناه
- …
واقع بینی و واقع گرایی
بازی با کلمات، بازیِ خطرناکی است، چه در ارزشهای سازمانی، چه در شایستگیهای نقشها و …
سرمایه انسانی سازمان: منبع آسیب دیده
سرمایه انسانی سازمانها، این روزها تبدیل به یک تهدید جدی برای نه فقط رشد، بلکه …
انواع همدلی و انتقالِ همدلی
همدلی، یکی از نشانه های درک متقابل است. بروز همدلی و درک آن توسطِ مخاطب، …
کتاب انگیزه رهبری
/
کتاب انگیزه رهبری، نوشته آقای پانریک لنچیونی، با ترجمه ی خوبِ آقای سعید یاراحمدی، توسط …
مواجهه با تغییر
وقتی صحبت از تغییر در انسانها میشود، نظریه آقای کرت لوین نظریه ای است که میتواند به درک موضوع و موانع تغییر در فرد و رفتارهای فرد، کمک کند. گرچه ما عمدتا برای ایجاد تغییر بر افزایش نیروهای محرک تمرکز داریم، بر اساس این نظریه شاید بهتر باشد سوال خود را تغییر دهیم.
مثلث شناختی
وقتی مغز به صورت کاملا خودکار عمل میکند، تحت تاثیر گفتگوهای درونی و هیجانات، ما را با خود میبرد. این روش لزوما به شرایطی که منافع ما در آن لحاظ شده باشد، منجر نمیشود.
ما میتوانیم بر این فرایند کنترل داشته باشیم. ابزار مثلثِ شناختی یا Cognitive Triangle میتواند در این راه کمک کند.
چالش منابع انسانی در مسیر رشد
چند روز قبل پیامِ فوق را در فضای مجازی منتشر کردم که با واکنشهایی متفاوت …
هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی
هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، داده محوری و علوم داده و واژه ها و مفاهیمی از این دست، واژه های جذاب و البته کاربردی هستند که در همه حوزه ها از جمله حوزه مدیریت منابع انسانی وارد شده اند. استفاده از این مفاهیم در جهت بهبود سیستمهای مدیریت این حوزه قطعی و ضروری است، اما نیازمند مقدماتی است که در این نوشته به آن پرداخته شده است.
هزینه در مدیریت منابع انسانی
بحث بر سر بودجه در حوزه منابع انسانی بحثی فراگیر است. مدیران منابع انسانی از عدم تخصیص بودجه های لازم گله دارند و مدیران ارشد حس نمیکنند که بودجه های صرف شده در این حوزه، چطور به کسب و کار آنها کمک میکند. این نوشته به چارچوبی برای اولویت بندی هزینه های حوزه منابع انسانی پرداخته تا به همدلی و درک متقابل از "چرائی" هزینه ها در حوزه مدیریت سرمایه انسانی سازمان، کمک کند.
ترکیب مدلهای توازن و بهینگی
/
ویژگیهای موثر، معمولاً حاصل ترکیبِ دو ویژگی به ظاهر متضاد هستند. ایجاد توازن میان این دو ویژگیِ متضاد، یه ویژگیِ جذاب را میسازد. در این نوشته به نقش این ترکیب و نقش توازن در این ترکیب پرداخته میشود. مثلاً تصمیم گیری خوب، از ترکیب متوازن میان تحلیل گری و ریسک پذیری حاصل میشود. آگاهی از این موضوع میتواند به شما نشان دهد که باید تحلیل گری خود را بیشتر تقویت کنید یا ریسک پذیری تان را.
سنجش پتانسیل کارکنان و چالشهای آن
پتانسیل یا ظرفیت یکی از معیارهای گروه بندی کارکنان در نظام مدیریت استعداد در سازمانهاست. اما در این مسیر ارائه تعریف درست از معیارها و نیز شناسائی مرزهای این معیار هم بسیار مهم است. عدم توجه به تفاوتهای میان عملکرد و پتانسیل میتواند نظام مدیریت استعداد سازمان را مختل نموده و سازمان را با افرادی سرخورده، یا بلا تکلیف مواجه کند. این نوشته به اهمیت و وسواسی که خوب است در این فرایند لحاظ شود، اختصاص دارد.
حذف استقلال از قهرمانی آسیا
نتایج مسابقات ورزشی، علاوه بر توانمندی بازیکنان و کادر فنی در حوزه های تخصصی و ورزشی، به توانمندی شناختی و رفتاری این افراد هم بستگی دارد. با مرور بازیهای تیمهای ایرانی در رشته های مختلف و در سالهای متفاوت، میتوان به روند آسیب پذیری این تیمها از منظر رواشناختی و به خصوص مدیریت هیجانات رسید. عدم توجه به این مسئله میتواند مانع دستیابی تیمهای ایرانی به نتایجی شود که در شان آنها باشد.
هیجانات انباشته و انفجار هیجانی
همه درگیر هیجاناتی مانند استرس، خشم، غم و ... میشویم. روش متداول برای مواجهه با هیجانات، سرکوب آنهاست : نباید عصبانی شوم. این روش متاسفانه نتایج خوبی در پی ندارد. روش مناسبتر مدیریت هیجانات است. در مدیریت هیجانات، کمک میکنیم که هیجان بر عقلانیت غلبه نکند. در سرکوب هیجانات، هر از گاهی با پدیده انفجار هیجانی هم مواجه میشویم و کل هیجان خود را در موردی که ضرورت و تناسبی ندارد، تخلیه میکنیم.
کاربرد صحیح سیستم هدفگذاری OKR
فلسفه وجودی سازمانها، تحقق اهداف آنهاست. در بحث تحقق اهداف، دو موضوع مهم مطرح است: هدفگذاری و پایش. شیوه تعیین اهداف، در بازه های زمانی مختلف و روشی که تحقق اهداف را پایش میکنیم، در تحقق اهداف در عین حفظ سطح انگیزش در سازمان بسیار موثر است. روش OKR یکی از روشهای آزموده شده برای تعیین و پایش اهداف است.
تابآوری اما بدون سلاح
تابآوری به ما کمک میکند که با کمترین آسیب از شرایط دشوار به شرایط عادی برگردیم و بتوانیم به انجام آنچه انجام میدادیم، ادامه دهیم.