کاربرد رفتار سازمانی
قبل از آنکه بخواهیم از کاربردهای رفتار سازمانی و توجه به آن استفاده کنیم، لازم تعریف روشنی داشته باشیم. واقعاً توجه به مسئله رفتار سازمانی چه کاربردهائی میتواند برای سازمان داشته باشد؟
قبل از آنکه بخواهیم از کاربردهای رفتار سازمانی و توجه به آن استفاده
کنیم، لازم تعریف روشنی داشته باشیم. واقعاً توجه به مسئله رفتار سازمانی
چه کاربردهائی میتواند برای سازمان داشته باشد؟
مرسوم است که برای جلب توجه مخاطبین به هر محصول یا خدمت یا زمینه ای، کاربردها و منافع استفاده از آن بسیار پر زرق و برق ارائه میشود. این کار مخصوص فروشهای انفجاری و حضور یک باره در بازار است. در یک تجارت اخلاقی، این کار، کار پسندیده ای نیست. شاید به همین دلیل است که ما به مفهوم تجاری کاتالوگ نداریم و محصول را در جلسه ای (به مدت حدود ۲۰ دقیقه) به مشتری معرفی میکنیم. بگذریم!
در بهره گیری از یک ابزار مدیریتی، به طور کلی نمیتوان انتظار معجزه داشت. مخصوصاً اگر این محصول مربوط به حوزه منابع انسانی باشد. انسان موجود پیچیده ای است که با هیچ نسخه جامعی نمیتوان مشکلاتش را حل کرد.
سیستمهای رفتار سازمانی هم از این قاعده مستثنی نیستند. نباید از این سیتمها توقع داشت که با چند ساعت یا روز یا هفته، تمام مشکلات را حل کنند.
آنچه اين سيستمها، يا حداقل آنچه ما عرضه ميكنيم، نيست:
– اين سيستمها،تصميم گير نيستند، بلكه تصميم ساز هستند. يعني براي مديران به عنوان يك سيستم پشتيبان تصميم گيري عمل ميكنند
– اين سيستمها خيلي در كارهاي روزمره و غير كاري (مثل انتخاب همسر و همسايه و …)كاربرد ندارند. سيستمهاي توماس معطوف به رفتار سازماني هستند.
– چيزي به عنوان كشف نقطه ضعف در اين سيستمها وجود ندارد. بلكه اين سيستمها استعدادهاي مغفول مانده همكاران را به مديران و خود همكاران، نشان ميدهد.
– دريافت اين گزارشها، بدون آنكه عملي بر اساس آنها انجام شود،حتماً هيچ سودي براي سازمان نخواهد داشت.
اما در مقابل اين سيستمها، ميتوانند جوي پويا و رو به رشد در سازمان به وجود آورند.
اميدوارم اين نكته كوچك كمك كرده باشد تا انتظارات خود را تنظيم نمائيد.
سربلند باشيد.